Zelerovy šalat v mortadelle
cca 200 g mortadelly
jeden menši zeler
2-3 aromatické jabĺčka (Gala)
hrsť vlašských orechov
majonéza
šťava z limetky , soľ, korenie
Zeler očistíme nakrájame na pásiky a vložíme na 2 minuty do vriacej vody. Scedíme a necháme vychladnúť. Z jablčok vyberieme jadierniky a nakrajame na pasiky a polejeme šťavou z limetky aby nesčernali. Pridáme vychladnutý zeler. Orechy nakrájame na drobnejšie kusky a opražíme. Pridáme majonézu (majonéza sa dá nahradit bielym jogurtom alebo yslou smotanou .... pre tych čo chcú jesť zdravo;-))), podľa chuti soľ korenie a orechy . Pomiešame a necháme cca 10 minut stáť. Kolieska mortadelly si prekrojime napol, urobime kornútky a naplníme šalátom ..... Môžme dozdobiť vňaťou .....