prociutto z lososa
toto je trošku náročné na čas preto si lososa pripravte dva tri dni pred servírovaním
500 g čerstvého lososa ( filet vyšší)
200 g soľ
200 g cukor
biele korenie mlete
čerstvý kôpor
kyslá smotana
Lososa vykostíme (nebojte sa ide to) umyjeme osušíme a rozkrojíme na dve rovnaké časti . V miske zmiešame soľ s cukrom a bielym korenim. Zmes soli a cukru vmasírujeme do masa lososa ( nešetríme). Kôpor karájame nadrobno a posypeme masovú časť lososa (tiež nemusíme šetriť). Obidve časti lososa spojíme masovou časťou zabalíme do handry a uložíme na rovné dno misky a dáme do chladničky na dva dni . Každých 12 hodín maso otočíme . Po dvoch dňoch vyberieme z chladničky umyjeme od kôpru osušíme a krájame na tenučké plátky.... Teraz by bolo dobré keby sme mali menšie formy v tvare kornútku (ak nemáme musíme sa pohrať ale výsledok je fantastický.... z kusku lososa, smotany, a bieleho korenia urobíme krém tak že to všetko spolu rozmixujeme a necháme stuhnúť. Teraz prichádza pôrod ak nemáme formy... ale nie nieje to až také zložité... treba vytvarovať kornútky z plátkov lososa a naplniť krémom.... kornútky postavíme na misu a dozdobíme kôprom ...... LUXUS!!!!!!!!!