Prekladaný baklažán
2-3 baklažány
1 veľká červená cibuľa
2 červené papriky
3 paradajky
cherry paradajky
soľ, cukor, čierne korenie
olivový olej
balzamikový ocot
citrónová šťava
1 dcl bieleho vína
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu položíme reznou stranou nadol a nožom ju nakrojíme na plátky tak, aby na jednom konci zostali vcelku. Vejáre poukladáme do pekáča a medzi jednotlivé plátky baklažána vkladáme striedavo plátky cibule, paradajky a papriky. Zvyšnú zeleninu poukladáme do medzier medzi vejáre. Pokvapkáme všetko olivovým olejom, balzamikom, posypeme soľou, troškou cukru, mletým čiernym korením a podlejeme vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do 170˚C vyhriatej rúry na pol hodiny. Potom alobal odstránime a pečieme ešte minimálne pol hodiny, alebo kým sa zelenina poriadne neprepečie. Ak treba, ku koncu teplotu v rúre zvýšime, aby zelenina očervenela. Podávame s pečenými zemiačikmi s rozmarínom.....