Panacotta
500 ml smotany na šľahanie
cca 3 lyžice cukru
vanilkový extrakt
4 – 6 plátkov želatíny
maliny
práškový cukor
Do misky s vodou namočíme želatínu (6 plátkov, ak chceme panacottu tuhšej konzistencie, 5 alebo 4, ak ju chceme jemnejšiu) a necháme pár minút napučať. Do hrnca vjeleme smotanu a pri miernej teplote v nej rozpustíme cukor a privedieme takmer k bodu varu. Hrniec stiahneme zo sporáka a vložíme doň vyžmýkanú napučanú želatínu. Dobre rozmiešame a krém rozlejeme do misiek alebo pohárov. Ak chceme panacotty servírovať vyklopené, misky najprv vytrieme olejom bez výraznej vône a chuti. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky, pokým krém úplne nestuhnne. Podávame s malinami, roztlačenými s cukrom. Poserete sa jake je to dobre!!!! Možte podávať s roznym drobným ovocím, alebo s flambovanymi slivkami (bacha na oheň) :))) .....