Côtelettes dagneau alebo jahňacie kotletky
(125 ml) olivový olej
(45 ml) chilli omacky (harrisa)
3 pl čerstvej mäty, nasekané
3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
Šťava z polovice citróna
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
8 ks jahňacie kotletky bez tuku , kvalitné biele vínko napr. Baloun Chardonnay neskory zber 2009
V plytkej sklenej miske zmiešame olivový olej, chilli omacku, mätu, cesnak, citrónovú šťavu a soľ a korenie. Pridajte jahňacie kotletky a obalte ich v marináde. Zabalte do folie. Marinovať najmenej 15 minút, alebo až 3 hodiny v chladničke. Kotlety opražime na olivovom oleji sprudka aby sa masko zatiahlo preložíme do pekáča podlejeme vinkom prikrijeme a pecieme 20-25 minut na 180-200 stupnov.